Ontdek Ventimiglia vanaf de Côte d’Azur | TotaVilla

Bezoek het land van pizza en pasta eenvoudig tijdens je vakantie aan de Côte d’Azur. Het pittoreske Ventimiglia ligt net over de grens in Italië.

 

H1: Even naar Italië: Een bezoekje aan Ventimiglia vanaf de Côte d’Azur

Stel je voor: je bevindt je aan de betoverende Côte d'Azur, omringd door zonovergoten stranden en talloze charmante dorpjes. Maar soms heb je gewoonweg zin in avontuur… Ga dan de grens over naar Italië! Gelegen aan de prachtige Ligurische kust, op slechts een steenworp afstand van de Côte d'Azur, biedt de Italiaanse stad Ventimiglia een perfecte ontsnapping voor een heerlijk dagje uit. In deze blog nemen we je mee op een reis van de Franse Rivièra naar het charmante Ventimiglia, waar je kunt genieten van heerlijk eten, adembenemende landschappen en een vleugje dolce vita. Bereid je voor om de grens over te steken en ontdek de magie van Ventimiglia!

H2: Wat te doen in Ventimiglia?

In het charmante Ventimiglia is ontzettend veel te beleven. Begin je dag met een bezoek aan de prachtige stranden, waar je kunt zonnebaden en zwemmen in de heldere Middellandse Zee. Hoewel je dit uiteraard ook perfect kunt doen aan de Côte d’Azur is het toch weer anders om te zeggen dat je bij de Italiaanse Bloemenrivièra hebt gezwommen. Bovendien zijn de stranden bij Ventimiglia bijzonder vanwege de kleine kiezelsteentjes waar het strand uit bestaat.

Ventimiglia staat ook bekend om zijn historische bezienswaardigheden, waaronder de kathedraal van Santa Maria Assunta en het middeleeuwse centrum met smalle straatjes en pittoreske pleinen. Vergeet niet om de lokale markten te verkennen, zoals de beroemde vrijdagmarkt, waar je kunt genieten van heerlijke Italiaanse gerechten en lokale ambachten kunt ontdekken. Voor wat groene ontspanning kun je een wandeling maken in de Giardini Pubblici, de openbare tuinen van de stad, die een oase van rust bieden en waar je heerlijk kunt ontspannen.

In de avond is het vervolgens heerlijk om een authentieke Italiaanse pizza of een traditioneel pastagerecht te nuttigen. En als dessert? Dan sluit je af met een heerlijke tiramisu of een echte Italiaanse gelato. Kortom, even naar Italië is heerlijk tijdens je vakantie in Frankrijk!

H2: Hoe kom ik eenvoudig in Ventimiglia vanaf de Côte d’Azur?

Om eenvoudig van de Côte d'Azur naar Ventimiglia te reizen, zijn er verschillende opties beschikbaar. Graag leggen we er twee aan je voor.

H3: Met de auto

Met de auto kun je kiezen voor de snelweg of voor de kustweg. De snelste route met de auto is om de snelweg A8 te nemen, die langs de Franse Rivièra loopt. Je kunt de A8 oprijden vanuit steden zoals Nice, Cannes of Antibes. Volg de borden richting de Italiaanse grens en Ventimiglia. Houd er rekening mee dat er tolwegen zijn op deze route. Als je liever een schilderachtige route neemt, kun je de kustweg N7 volgen die langs de Middellandse Zeekust loopt. Deze route biedt prachtige uitzichten, maar kan langer duren dan de snelweg vanwege vele bochten in de weg.

H4: Met de trein

Liever niet met de auto op stap? Vanuit steden in de Côte d'Azur, zoals Nice of Cannes, kun je regionale treinen nemen naar Ventimiglia. Bovendien kun je zo eenvoudig en relaxed genieten van het schilderachtige landschap van de Côte d’Azur en de Italiaanse Bloemenrivièra. Als je sneller naar Ventimiglia wilt reizen, kun je ook de hogesnelheidstrein, zoals de TGV of Thello, nemen vanuit steden zoals Nice of Marseille naar Ventimiglia. Deze treinen bieden doorgaans een snellere verbinding, maar kunnen duurder zijn dan regionale treinen.

Een bezoekje aan Italië vanaf de Côte d’Azur is een leuke afwisseling tijdens je vakantie in Zuid-Frankrijk. Even genieten van echt authentieke pizza en pasta of smullen van Italiaanse gelato; wie wil dat nou niet!