Blog

Eilandhoppen vanaf de Zuid-Franse kust

Door Ilonka op donderdag 20 december 2018.
Categorieën:ActiviteitenNatuur

Eilandhoppen geeft vaak het ultieme vakantiegevoel. Want een eiland geeft vaak net even meer het gevoel dat je weg bent van huis. Combineer daarom deze zomer je vakantie aan de Zuid-Franse kust met eilandhoppen. Voor de kust in deze regio liggen een aantal verrassende eilandengroepen die een bezoek meer dan waard zijn. Ontdek in dit blog welke eilandengroep jij gaat afvinken in de zomer.

 

Lees verder >

Een dagje Cannes

Door Ilonka op maandag 19 november 2018.

Door de glitter en glamour die het jaarlijkse filmfestival met zich meebrengt, heeft Cannes een chique imago. De grootste sterren verblijven hier tijdens het festival (en ook daarbuiten) maar al te graag. Maar Cannes biedt meer, veel meer. Wat veel mensen niet weten, is dat Cannes eigenlijk maar een klein plaatsje aan de Côte d’Azur is (wat trouwens ook geldt voor Saint-Tropez).

Lees verder >

5 uitstapjes met kinderen aan de Middellandse Zee

Door Ilonka op donderdag 18 oktober 2018.
Categorieën:Activiteiten

Kinderen willen graag de hele dag vermaakt worden. In de badplaatsen aan de Côte d’Azur is zoveel te zien en te doen, dat ze waarschijnlijk niet weten waar ze moeten kijken. Daarnaast zijn er hier ook een aantal leuke (thema)parken te vinden, dus vervelen gaat niet gebeuren!

 

Lees verder >

Nazomer aan de Côte d’Azur

Door Ilonka op donderdag 20 september 2018.

De zomervakantie zit er bijna op en het gewone leven nadert weer. Waarschijnlijk heb je er een paar heerlijke weken vakantie (in Frankrijk?!) op zitten, maar misschien heb je ook gewoon doorgewerkt en heb je nog een paar weken tegoed! Ook in de maanden september en oktober is het op veel plekken en vooral aan de Côte d’Azur nog heel goed toeven. Het is dan ook niet gek dat juist in het najaar veel mensen verlangen naar een eigen huis in Zuid-Frankrijk!

Lees verder >

5 x doen aan de Côte d’Azur

Door Ilonka op donderdag 2 augustus 2018.
Categorieën:Activiteiten

De opdracht: vijf activiteiten beschrijven die je zeker moet doen tijdens je verblijf aan de Côte d’Azur. Vijf? Er zijn wel 500 dingen die je hier kan (en moet) doen! Mais bon, na veel nadenken ben ik dan toch tot mijn persoonlijke top 5 gekomen. Ontdek in dit blog welke to do’s tot mijn favorieten behoren!

 

Lees verder >

Een dagje Antibes

Door Ilonka op maandag 23 juli 2018.

Tussen Cannes en Nice in ligt de gezellige badplaats Antibes. Door de centrale ligging is Antibes goed te bereiken en leent de stad zich uitstekend voor een dagtripje. De stad heeft echter zoveel leuke plekjes dat je er ook zeker meer dan een dag door zou kunnen brengen. In dit blog lees je hoe je een dag in Antibes het beste kunt besteden. Maar heb je de tijd? Blijf dan zeker wat langer hangen in deze stad.

Lees verder >

De mooiste natuurparken van de Provence Alpes Cote d’Azur

Door Ilonka op woensdag 18 juli 2018.

De grote aantrekkingskracht van deze regio is de fantastische kustlijn met mooie steden, de vele stranden en de azuurblauwe zee. Maar kijk ook verder dan de kust en ontdek een aangenaam binnenland. De Provence Alpes Cote d’Azur bestaat uit zes verschillende departementen en heeft een aantal pareltjes aan natuurparken. Ontdek hier welke parken je zeker niet mag overslaan als je hier op vakantie bent.

Lees verder >

De leukste marktjes in Sainte Maxime

Door Ilonka op vrijdag 13 juli 2018.
Categorieën:Activiteiten

Het bezoeken van lokale markten is één van de dingen die veel toeristen graag doen. Op deze manier kom je in contact met de lokale bevolking. Een spontaan gesprek is dan ook zo gemaakt. Daarnaast proef je de specialiteiten uit de streek. Een voordeel is ook dat alle producten die je er koopt vers zijn. Zo maak je ‘s avonds de beste gerechten klaar. Daarvoor hoef je dus niet eens uit eten!

 

Lees verder >

Last minute naar de Côte d’Azur

Door Ilonka op maandag 9 juli 2018.
Categorieën:Nieuws

Last-minute naar de Côte d’Azur? Dat klinkt toch als muziek in de oren! Misschien valt het weer in Nederland tijdens jouw weekje vrij net wat tegen, maar wil je toch lekker vakantie vieren in de zon. Dan is Zuid-Frankrijk natuurlijk een goed idee. Last minute de caravan inpakken en op een bijna volgeboekte camping staan (als deze al niet zijn volgeboekt), is dan weer een minder goed idee…

 

Lees verder >

3x kleinschalig aan de Côte d’Azur

Door Ilonka op dinsdag 3 juli 2018.

Het beeld dat veel mensen hebben van een vakantie aan de Côte d’Azur bestaat uit veel zon, prachtige goudgele stranden en een azuurblauwe zee. Maar daarnaast overheerst ook het beeld van grootschalige vakantieparken en campings met veel animatie. Terwijl het juist ook zo heerlijk is om op een kleinschalig vakantiepark te genieten van alles wat de Côte d’Azur te bieden heeft. Hieronder dan ook 3 tips voor een kleinschalig verblijf aan de Côte d’Azur.

Lees verder >

Pagina's