In de herfstvakantie naar de Côte d’Azur

De zomervakantie is definitief aan een einde gekomen. Hetzelfde geldt voor de warme zomerse dagen in eigen land. Heb je stiekem ook al heimwee naar vakantie? En word je niet blij van het idee dat je weer maanden (of langer) moet wachten op het zonnetje? Dan is het een heel goed idee om in de herfstvakantie naar de Côte d’Azur te gaan. In dit blog vertellen wij je waarom en delen we enkele tips met je. Lees je mee?

Nazomeren aan de Franse Rivièra

Tijdens een vakantie in oktober aan de Côte d’Azur ruil je het regenachtige Nederland in voor het zonnetje in Zuid-Frankrijk. Hier is het in deze periode al snel minimaal 20 graden, en dat is genieten! Dé perfecte temperatuur om vitamine D op te doen, maar om toch genoeg leuke dingen te ondernemen. Zo is die wandeling door dat ene authentieke bergdorp opeens heel goed uit te houden!

Even helemaal ontspannen

Dat de Côte d’Azur prachtig is, daar zijn heel veel vakantiegangers het over eens. In de zomer kan het in veel plaatsen in deze regio daarom druk zijn. Wel gezellig, maar het heeft ook zijn nadelen. Vier je hier vakantie in de herfstvakantie? Dan is het een stuk rustiger. Zo kun je een strandwandeling maken op een strand waar op dat moment bijna niemand is en kun je must sees in die ene stad fotograferen zonder dat er hordes toeristen voor je fototoestel opduiken.

Een actieve vakantie

We benoemden het net al even kort, dankzij de temperatuur aan de Côte d’Azur in oktober kun je veel meer ondernemen dan in hartje zomer. Dit is het ultieme moment voor een actieve vakantie. Van een hike door de bergen tot aan mountainbiken of het beoefenen van een watersport. Hier zit je goed.

Tips: beschikbare vakantiehuizen 

In ons aanbod zijn er voldoende vakantiehuizen met beschikbaarheid te vinden. Zowel voor groepen als voor gezinnen en vrienden zitten er geschikte plekken tussen. Kun je ook niet wachten om na te zomeren aan de Côte d’Azur? Let’s go!