Een bezoek aan het filmfestival van Cannes

Een van de grootste filmfestivals die Europa kent: het filmfestival van Cannes. Een festival waar de rich en famous naar toe komt om gezien te worden. Vooral een festival om eens naartoe te gaan en de boel te bekijken. Afgelopen dinsdag (8 mei) is het festival van start gegaan, waarbij het programma tot 19 mei doorloopt. Een festival dat je zeker eens van dichtbij wilt hebben bekeken, zelfs als je niet perse fan bent van alles wat beroemd is.

Filmvoorstellingen tijdens het filmfestival

Naast dat het festival van Cannes een plaats is waar vele films, acteurs en regisseurs worden beloond met een prijs, of waar vele films voor het eerst ten tonele verschijnen, zijn er ook diverse filmvoorstellingen te zien in Cannes. Extra bijzonder is bijvoorbeeld de mogelijkheid om een film te volgen in een strandbioscoop, of zelfs een film te kijken vanuit het water. In 2013 werd hier onder andere de film Jaws vertoond. Had jij die op die manier durven kijken?

Celebrities en Auto’s spotten

Cannes en de Côte d’Azur zijn sowieso geliefde plekken voor iedereen die in de filmindustrie iets te betekenen heeft, maar tijdens het filmfestival zie je overal beroemdheden en hun bijzondere auto’s. Dagelijks verzamelt iedereen zich rond de uitreikingen. Een lange stoet van luxe, maar ook vooral bijzondere auto’s komt in een lange stoet voorbij. En wat dacht je van al die opgedofte mensen in prachtige outfits? Best leuk om dat eens gezien te hebben.

Shoppen en slenteren door Cannes

En als we dan toch in Cannes zijn, kunnen we er maar beter van profiteren. Verschillende delen zijn aangekleed met als thema het filmfestival. Bovendien is de stad een walhalla voor shoppers, met een ontzettend leuke winkelstraat. Twee vliegen in één klap!

Een dagje naar het Filmfestival vanuit je vakantievilla

Een dagje naar het filmfestival van Cannes is een ideaal dagje uit tijdens een vakantie aan de Côte d’Azur. Vanuit een vakantievilla of -huis in de Var ben je er in een mum van tijd. Tip: Ga niet met de auto, maar neem de trein richting Cannes. Je bent er ongeveer even snel, maar je hoeft niet te puzzelen voor een parkeerplek!