Topactiviteiten tijdens het filmfestival in Cannes

Sterren die aan komen rijden in de meest luxe limousines om vervolgens in designer outfits over de rode loper te wandelen. Tijdens het filmfestival in Cannes kun je dit met eigen ogen aanschouwen. Bij veel Nederlanders staat een bezoek aan deze stad tijdens deze dagen dan ook op de bucketlist. Bij jou ook? Dit jaar vindt het festival plaats van 14 tot en met 25 mei 2019. Maar naast kijken naar sterren op de rode loper is er nog veel meer te zien en doen in deze periode. Wij vertellen meer over enkele topactiviteiten tijdens het filmfestival in Cannes. Het zijn onze favorieten to do’s! Lees je mee?

 

Naar een luxe strandfeest

Tijdens het filmfestival vind je op het strand van Cannes de mooiste strandtenten waar bijzondere feestjes plaatsvinden. Je begrijpt dat de aankleding van de tenten prachtig is. De één nog luxer en sprookjesachtiger dan de ander. Je nipt in ieder geval aan je wijntje of cocktail in stijl, en dat op het strand!

Een film kijken op Cinéma de la Plage

Dit is als je het ons vraagt echt een topactiviteit tijdens het filmfestival in Cannes. Ga je als filmliefhebber ook zo graag naar de bioscoop? Een buitenbioscoop is dan sowieso al een erg leuke ervaring. Wanneer die buitenbioscoop zich dan ook nog eens bevindt op het strand én plaatsvindt tijdens het filmfestival, weet je dat het een avond wordt om nooit meer te vergeten. Elke avond om 21.00 uur draait er een film op het Cinéma de la Plage. Hou er rekening mee dat er een beperkt aantal plekken zijn. Wil je een stoel (met fleecedeken) bemachtigen? Wees er dan dus echt op tijd bij.

 

Flaneren door de stad in stijl

Even winkelen in het centrum of gewoon een rondje lopen? Zo gewoon wordt het niet, want tijdens het filmfestival zijn verschillende delen van de stad versierd in thema. Dat thema is natuurlijk het filmfestival. Overdag is het centrum tijdens het filmfestival daarom the place to be voor iedereen die wil winkelen in stijl. Vergeet ook niet om ‘s avonds een keer het centrum te bezoeken. Met lichtjes is het allemaal net een stukje magischer.

 

Wat is jouw favoriete activiteit tijdens het filmfestival in Cannes?