Een dagje naar Nice

Wie per vliegtuig reist naar de Côte d’Azur komt aan in Nice. Voor vele reizigers is dit dan ook de enige reden waarom ze deze plaats aan de Franse Rivièra bezoeken. Zonde! Want in Nice valt er van alles te beleven. Hieronder een aantal must-sees tijdens een dagje in deze zonnige stad. 

De oude binnenstad

Een ideale plek om je dagje in deze bijzondere stad te beginnen. Dit gedeelte van de stad is bijna geheel autovrij. Hier kun je heerlijk slenteren over smalle straatjes tussen kleurrijke gebouwen. Deze nauwe straatjes met gezellige winkeltjes worden afgewisseld door marktpleintjes met allerlei kraampjes. Bovendien is het hier ook bomvol terrasjes: altijd een plek voor een heerlijke kop koffie of een stevige lunch.

Bovendien vind je in en rondom de “Vieille Ville”, zoals Vieux Nice ook wel wordt genoemd de meeste bezienswaardigheden.

Cours Selaya

Misschien wel de gezelligste plek van Vieux Nice: de Cours Selaya. Een groot, autovrij plein waar in het hoogseizoen dagelijks de markt wordt gehouden. Bezoek je Nice op een maandag? Dan is hier de traditionele vlooienmarkt! Dit gezellige stukje Nice vol terrasjes ligt net achter het strand en de beroemde boulevard d’Anglais. Naast dit gezellige plein ligt in het oude stadsgedeelte ook één van de twee prachtige kathedralen van de stad: de Cathedrale Sainte-Réparate. Een indrukwekkende kerk die in de loop van de 17e en 18e eeuw is gebouwd, nadat zij in 1650 was vernietigd. Een rijk versierde kathedraal waarbij de inspiratie is gehaald uit de Sint-Pietersbasiliek.

Cathedrale Russe

Liefhebbers van indrukwekkende kerken en kathedralen kunnen ook naar de Russische kathedraal van Nice. Hoewel deze een beetje in een uithoek van de stad ligt, is het toch een schitterende plek om even naartoe te gaan. De kerk is in verhouding nog niet zo oud (ongeveer 100 jaar geleden gebouwd) door de Russische gemeenschap van Nice. Deze gemeenschap bestond met name uit steenrijke mensen en dat is terug te zien in de rijkelijk versierde kathedraal met bladgouden koepels.

Nog veel meer te zien

Een dag is eigenlijk veel te kort om een goede indruk te krijgen van Nice. Hierboven heb je al een aantal belangrijke en leuke bezienswaardigheden gezien, maar we hebben het nog niet gehad over de gezellige boulevard d’Anglais en het daarnaast gelegen strand. Ook de haven en de nabijgelegen permanente vlooienmarkt (Les Puces de Nice) zijn een bezoekje waard. Om nog maar te zwijgen over de Notre Dame du Port, de Place Masséna en de verschillende musea. Het is dus zeker aan te raden om tijdens je vakantie in een vakantiehuis aan de Côte d’Azur deze plaats te bezoeken. Er valt veel, veel meer te zien dan alleen het vliegveld!