Nazomer aan de Côte d’Azur

De zomervakantie zit er bijna op en het gewone leven nadert weer. Waarschijnlijk heb je er een paar heerlijke weken vakantie (in Frankrijk?!) op zitten, maar misschien heb je ook gewoon doorgewerkt en heb je nog een paar weken tegoed! Ook in de maanden september en oktober is het op veel plekken en vooral aan de Côte d’Azur nog heel goed toeven. Het is dan ook niet gek dat juist in het najaar veel mensen verlangen naar een eigen huis in Zuid-Frankrijk! Mocht dat net iets te gek worden, dan kun je natuurlijk nog altijd een heerlijke nazomer beleven in één van onze vakantiehuizen in deze prachtige streek!

 

Nazomer in Le Vernet 3 - Le Plan-de-la-Tour

 

Le Vernet 3 in Le Plan-de-la-Tour is zo’n huis waar je nog net even iets langer van het mooie weer kunt genieten, te midden van een beeldschone omgeving. Dit vierpersoons vakantiehuis is gelegen op het vakantiepark Hameau des Claudins. Dan hebben we het niet over een standaard vakantiepark met stacaravans, maar over een groot gebied met huizen gebouwd van provençaalse stenen. Dit park ligt in het natuurgebied Massif des Maures, tussen de bergen en de wijnvelden! Het park beschikt over alle faciliteiten die bij een heerlijke nazomer-vakantie horen.

 

Een auto is hier handig. Je bent dan zo in het centrum van Le Plan-de-la-Tour (7 km), in Sainte-Maxime (15 km) en in Saint-Tropez (25 km).

 

Leuke activiteiten tijdens je nazomer aan de Côte d’Azur

 

Liefhebbers van boten en luxe jachten kunnen van 11 tot 16 september in Cannes terecht! Hier vindt dan het Cannes Yachting Festival plaats, o.a. in de oude haven. Hier worden de nieuwste modellen geshowd.

 

Het derde weekend van september (15 en 16 september) staat in het teken van de Europese erfgoeddagen. In heel Europa en dus ook in Frankrijk, vinden er diverse evenementen plaats en heel wat musea, parken en tuinen openen hun deuren voor iedereen.

 

Houd je meer van dansen en muziek? Dan ben je in Menton aan het juiste adres. Van 14 tot en met 16 september vindt hier het evenement ‘’Ma ville est tango’’ plaats. Zoals de naam al zegt, staan deze dagen helemaal in het teken van deze passionele dans. Je kunt hier kijken en luisteren naar muziek, shows en concerten, maar je kunt ook zelf een paar lessen volgen!

 

Van 29 september tot 7 oktober in Saint-Tropez de beroemde zeilwedstrijden, les Voiles de Saint-Tropez.

 

Het weekend van 13 en 14 okktober een geweldige vliegshow in Sainte-Maxime aan het strand met o.a. helikopters en straaljagers. 

 

En eind oktober is er in Saint-Tropez de Grande Braderie des Commerçants. Van 26 tot en met 29 oktober kun je op elke hoek van de straat leuke snuisterijen en lekkernijen kopen!