Een dagje in Saint-Paul-de-Vence | TotaVilla

H1: Een dagje in Saint-Paul-de-Vence: ontdek alle bezienswaardigheden

Saint-Paul-de-Vence is een sfeervolle plaats in het zuidoosten van Frankrijk, gelegen in de regio Provence-Alpes-Côte d'Azur. Het is een pittoresk middeleeuws dorpje gelegen op een heuveltop en biedt adembenemende uitzichten over het omliggende landschap, inclusief de Middellandse Zee. Het plaatsje beschikt over een stadsmuur met daarbinnen schitterende smalle straatjes en indrukwekkende oude stenen gebouwen. Verder was Saint-Paul-de-Vence vroeger een broedplaats voor kunstenaars, schrijvers en intellectuelen waardoor de plaats een overvloed aan kunstgalerijen en ambachtelijke winkels kent. Lees snel hoe jij een dag kunt beleven in deze bijzondere plaats!

H2: Ontdek prachtige kunst en bezoek de kleine boerenmarkt

De ochtend in Saint-Paul-de-Vence kun je beginnen bij de Fondation Maeght. Dit museum herbergt een indrukwekkende collectie moderne kunstwerken. Hier kun je genieten van kunstwerken van beroemde kunstenaars zoals Miró, Calder, Giacometti en nog veel meer. De combinatie van opmerkelijke architectuur en meesterwerken van kunst maakt een bezoek aan de Fondation Maeght een onvergetelijke ervaring.

Bezoek je Saint-Paul-de-Vence op een woensdag of vrijdag? Dan vind je van 9.00 tot 14.00 uur op de Place du Jeu de Boules de kleine boerenmarkt. Hier kun je proeven van Provençaalse producten en de smaken van de Middellandse zee ontdekken. Deze markt is dus de perfecte plek voor een heerlijke lunch of om ambachtelijke producten te shoppen. Als je Saint-Paul-de-Vence op een andere dag bezoekt kun je uiteraard in een van de talloze restaurantjes die het plaatsje rijk is uitgebreid lunchen.

H2: Dwalen door het centrum in de middag

Na een verrukkelijke lunch is het in de middag heerlijk om te wandelen door de kronkelende straatjes die worden omringd door oude stenen huizen met kleurrijke bloemen. Neem hier de tijd om te genieten van de kunstgalerieën en boetiekjes die de straten sieren terwijl de zoete bloemige geur in je neus prikkelt. Wandel bijvoorbeeld over de charmante Rue Grande. Deze geplaveide straat is namelijk bezaaid met kunstgalerijen, boetiekjes, cafés en restaurants. Het is de perfecte plek om te genieten van de lokale sfeer en om het werk van lokale kunstenaars te bewonderen. Bovendien kun je hier het perfecte souvenirtje vinden!

Ook is de middag perfect voor een religieus momentje. Bezoek bijvoorbeeld Chapelle des Pénitents Blancs en geniet van de prachtige schilderingen in de kerk. Zelfs deze kerk weerspiegelt namelijk het kunstzinnige verleden van Saint-Paul-de-Vence. Uiteraard is hierna de ultieme gelegenheid om een ijsje te halen in een van de vele ijssalons in de plaats.

H2: Beleef de zonsondergang vanaf de middeleeuwse wallen

Als de zon langzaam begint te zakken en de lucht vervuld raakt met tinten oranje, roze en paars, is een bezoek aan de middeleeuwse wallen van Saint-Paul-de-Vence een absolute must. Deze middeleeuwse stadsmuren bieden een prachtig uitzicht over het omliggende landschap en de Middellandse Zee. Wandel over deze wallen en geniet van de prachtige panorama's die, zeker tijdens de zonsondergang, adembenemend mooi zijn. Dat is nog eens een bijzondere avondwandeling…

Sluit de dag vervolgens af met een heerlijk diner in een van de vele charmante restaurants van het plaatsje. Geniet van de authentieke Provençaalse keuken met lokale lekkernijen en de gezellige sfeer terwijl je terugkijkt op een heerlijke dag in Saint-Paul-de-Vence!