Tips voor een bezoek aan de Côte d'Azur in het voorjaar

Na de koude wintermaanden is er niets fijner dan Nederland even in te ruilen voor het zonnige Frankrijk. En dan wel voor de Côte d’Azur om precies te zijn! De zon lijkt hier altijd te schijnen en met een gemiddelde temperatuur van 20 graden is het voorjaar doorbrengen in Frankrijk alles behalve een slecht idee. Alsof de fijne temperatuur nog niet genoeg reden is om je koffers te pakken en af te reizen naar la douce france, hebben we ook nog een aantal tips voor je op een rijtje gezet waardoor je helemaal zin krijgt in vakantie.

1. Dagdromen op het strand

Droom jij ‘s winters ook weg bij de gedachte van zonnen op het strand en zwemmen in een blauwe zee? Trakteer jezelf dan op een tripje naar de Côte d’Azur in het voorjaar, want hier kun je al vroeg in het jaar genieten van zon, zee en strand. Zonder deze heerlijkheid te hoeven delen met hordes mensen, want van zomertoerisme is in deze periode uiteraard nog geen sprake. Wel zo fijn als je hier voor de rust naartoe reist! Op stranden als Plage de Pampelonne, Plage Notre-Dame en Plage de Jean Blanc zul je geheid je handdoekje willen uitrollen.

2. Bezoek de exotische tuinen

De Côte d’Azur staat niet alleen bekend om zijn vijftig tinten blauw, maar ook vanwege al het groen. Het is dan ook geen geheim dat het voorjaar het mooiste seizoen van de Côte d’Azur is. Alles staat in bloei en de diversiteit van planten en bloemen is tijdens dit seizoen op z’n grootst. Welke to do daarom niet op je lijstje mag ontbreken? Een bezoek aan de fotogenieke jardins! Aan de Côte d’Azur vind je diverse tuinen waar je met gemak een middagje rondstruint en je ogen de kost geeft. Jardin Thuret is met zijn 1600 verschillende soorten bomen en struiken een echte aanrader als je het ons vraagt.

3. Vier feest in Menton

Vakantie vieren aan de Côte d’Azur is als je het ons vraagt sowieso een feestje, maar in Menton al helemaal tijdens het voorjaar! Deze stad wordt vanaf half februari tot maart namelijk omgetoverd tot een waar feestwalhalla. En niet zomaar, maar om het Feest van de Citroen te vieren. Wat je hier kunt verwachten? Festiviteiten die van de ochtend tot de avond duren! Denk aan prachtige wagens versierd met alles dat ook maar een vleugje citroen uitstraalt, vuurwerkshows en een orchideeënfestival waar blijkt dat het voorjaar in volle gang is. 

4. Kijk rond op de bloemenmarkt op de Cours Saleya

Het voorjaar is inherent aan kleur, en waar kun je daar nu beter van genieten dan op een bloemenmarkt? Blootgesteld aan bloemige aroma’s en een explosie aan kleur zul je op het plein Cours Saleya in Nice geheel in de voorjaarsstemming komen. Liefhebbers kunnen hier van dinsdag tot en met zondag terecht om bloemen te bewonderen en een bosje voor thuis aan te schaffen. Wie in het voorjaar de Côte d’Azur bezoekt zal ongetwijfeld verleid worden door alle mooie kleuren en soorten bloemen op de markt!

5. Snuffel rond het parfummuseum van Grasse

Voorjaar in een potje? Daarvoor moet je in het parfummuseum van Grasse zijn! In dit prachtige museum leer je van alles over het lekker ruikende goedje en worden zintuigen gestreeld. Ga je eigen neus achterna of ontdek samen met een gids van alles over parfum. Zelfs de productieruimte van de fabriek kan uitgebreid worden bekeken tijdens een rondleiding. Ben je door het museum enthousiast geworden om zelf aan de slag te gaan met het maken van parfum? Woon dan de workshop bij en stel jouw eigen eau de cologne samen. Deze geur laat je voor altijd terugdenken aan jouw vakantie aan de Côte d’Azur! 

Dit waren onze tips voor een bezoek aan de Côte d’Azur in het voorjaar. Ook op zoek naar een mooi verblijfsadres? Neem dan snel een kijkje tussen het aanbod van TotaVilla en boek jouw reis naar de Côte d’Azur.

Foto van Laura Chouette via Unsplash