De leukste to do's aan de Golf van Saint-Tropez

Jaarlijks reizen toeristen in groten getale af naar dé parel van de Côte d’Azur. Waar deze plaats voorheen nog bekend stond als klein vissersdorpje, is deze kustplaats vandaag de dag uitgegroeid tot legendarisch vakantieoord waar de jetset maar al te graag neerstrijkt voor een vakantie met alles erop en eraan. We hebben het natuurlijk over Saint-Tropez! Je hoeft echter geen deel uit te maken van de glamoureuze club om hier een heerlijke vakantie door te brengen. Buiten de feesten en alle glitter en glamour om, is er namelijk genoeg leuks om je mee te vermaken. Benieuwd naar onze favoriete to do’s aan de golf van Saint-Tropez? Lees met ons mee!

Laad je batterij op aan zee

De Golf van Saint-Tropez wordt geroemd om zijn azuurblauwe water en hagelwitte stranden. Het is dan ook geen verrassing dat een dagje strand op je to do lijstje moet staan als je hier vakantie viert. Tahiti, Plage de Pampelonne en Plage des Canoubiers zijn slechts een paar opties waar je prima aan je goudbruine teint kunt werken. Zoek je liever de rust op? Plage de la Ponche en Plage de la Fontanette zijn kleine strandjes waar ontspanning gegarandeerd is. Deze heerlijkheid moet je beslist aan den lijve ondervonden hebben tijdens je verblijf!

Duik in de geschiedenis van Saint-Tropez

Ben je dol op cultuur snuiven? Saint-Tropez heeft een interessante historie waarin je je als toerist echt moet verdiepen. Er zijn dan ook verschillende plekken in de stad waar de geschiedenis tot leven lijkt te komen. De Citadel is daar één van. Saint-Tropez kende een groot aantal plunderingen en aanvallen, waardoor in 1600 besloten werd om de Citadel te bouwen. In dit bouwwerk, dat op een heuvel gelegen is, vind je een museum dat je meeneemt in de geschiedenis van de plaats. Vergeet daarna ook niet te genieten van het uitzicht, want dankzij de ligging op de heuvel is dit adembenemend.

Breng een bezoek aan Port Grimaud

Wie in de baai van Saint-Tropez is, mag Port Grimaud niet overslaan. Port Grimaud wordt ook wel vergeleken met het Italiaanse Venetië en dat is niet voor niets. Dit waterrijke havenstadje is een echte eyecatcher voor toeristen die dol zijn op prachtige architectuur. Kleurrijke huisjes direct aan het water en kades met een totale lengte van 15 kilometer bepalen hier het straatbeeld. Je kunt hier dan ook prima een dag vullen door enkel al het moois te bewonderen, maar er is meer om te doen in Port Grimaud. Stap op een jetski of waterfiets en ontdek de stad vanaf het water. De kleine kerk is overigens ook een leuke bezienswaardigheid. Heb je van al dat rondwandelen trek gekregen? Schuif aan bij een van de vele restaurants en geniet van de Franse keuken.

Shop ‘till you drop in Saint-Tropez

Fashionista’s opgelet! Saint-Tropez barst van de modezaken waarin je met het grootste gemak nieuwe outfits scoort. Wil je er ook bijlopen als een echte française? In de Rue Gambetta zijn zowel grote als kleine mode boutiques gevestigd. Hier kun je je als shopliefhebber prima vermaken. Voor de wat luxere zaken moet je in Rue François Sibilli zijn. In het hoogseizoen kun je hier meestal iedere dag van de week terecht om nieuwe aankopen te scoren. Houd er echter rekening mee dat de shops tijdens de middag vaak een à twee uur gesloten zijn. Ideaal, want zo kun je even een pauze nemen van het winkelen om te genieten van een Franse lunch.

Maak een boottocht over de blauwe wateren

Gaat er voor jou niets boven het gevoel van een wapperende wind door je haren? Stap dan op een boot en vaar langs de baai van Saint-Tropez! Een ervaren schipper hoef je niet per definitie te zijn, want het is ook mogelijk om een boot met schipper te huren. Bepaal je eigen koers en vaar langs de mooiste steden. Cannes en Sainte-Maxime zijn slechts enkele aanraders. Even afkoelen? Meer aan in een mooie baai en geniet van een verkoelende duik. Dat is pas echt vakantie!

Lijkt het jou ook wel wat om een van deze to do’s te ondernemen tijdens je verblijf aan de Golf van Saint-Tropez? Boek dan een vakantiehuis aan de Côte d’Azur en trek eropuit.

Foto van Michael Kroul via Unsplash