Een dagje Antibes

Tussen Cannes en Nice in ligt de gezellige badplaats Antibes. Door de centrale ligging is Antibes goed te bereiken en leent de stad zich uitstekend voor een dagtripje. De stad heeft echter zoveel leuke plekjes dat je er ook zeker meer dan een dag door zou kunnen brengen. In dit blog lees je hoe je een dag in Antibes het beste kunt besteden. Maar heb je de tijd? Blijf dan zeker wat langer hangen in deze stad.

 

De dag rustig beginnen

Begin de dag in het oude centrum van Antibes. Om even goed wakker te worden drink je een kopje koffie met eventueel een heerlijke gebakje bij één van de vele koffiebarretjes. Slenter hierna door de oude straatjes die versierd zijn met kleurrijke bloemen. Een lekker ijsje haal je bij Gelateria Del Porto.

 

Meng je ‘s ochtends ook even tussen de locals op de provençaalse markt. Deze kleine overdekte markt wordt elke dag, behalve op maandag, gehouden tussen 7:00 en 13:00. Hier liggen lokale producten zoals groenten, fruit en vis uitgestald.

 

Voetjes in het zand

Na een wandeling van twintig minuten kom je aan bij de nabijgelegen badplaats Juan-les-Pins. Lunchen doe je hier bij een van de strandtenten, heerlijk met je voeten in het zand! Heb je behoefte aan een relaxte middag strijk dan neer op een van de zandstranden van Antibes of Juan-les-Pins.

 

Voor een wat actievere middag heb je meerdere opties. Zo kun je langs de boulevard de painters trail volgen, want vele beroemde kunstenaars waren geïnspireerd door Antibes. Door middel van deze route maak je kennis met de werken van deze kunstenaars, zoals Picasso, en maak je kennis met hun werken die zijn geïnspireerd op deze stad. 

 

Voor een ander soort wandeling ga je naar Cap d’Antibes. Over deze kaap loopt een wandelpad dat je gedeeltelijk of volledig kan bewandelen. Even heerlijk de frisse zeelucht opsnuiven en genieten van de natuur.

 

Lekker tafelen als afsluiter

Een dag in Antibes moet natuurlijk afgesloten worden met een lekkere maaltijd. De traditionele Franse keuken vind je bij Le Brulo, echte aanrader hier is de eendenborst. Bij Le Taille de Guepe wordt je eten geserveerd als een waar kunstwerk met eetbare bloemen om het af te maken. Er wordt veel met lokale producten gewerkt waardoor de menukaart altijd een verrassing is. Heb je meer zin in Italiaans eten ga dan naar Romagna Mia. Naar verluidt is de tiramisu hier om je vingers bij af te likken.