De leukste evenementen voor de herfst in Saint-Tropez en Sainte-Maxime

De herfst mag dan in Nederland bekend staan als grillig en grauw, aan de zonnige Côte d’Azur is daar niets van te merken. De herfstmaanden staan hier in het teken van vreugde, plezier en festijn dankzij de vermakelijke evenementen die plaatsvinden in september en oktober. Hier ben je dus aan het juiste adres om nog volop te genieten van een heerlijke nazomer vol festiviteiten. Ook benieuwd naar de leukste evenementen voor de herfst in Saint-Tropez en Sainte-Maxime? Lees mee en ontdek wat dit najaar te bieden heeft.

De Voiles

Hijs de zeilen en zet koers richting Saint-Tropez, want in september is het weer tijd voor het welbekende “Les Voiles”. Dit evenement heeft al meerdere edities achter de rug, waardoor het inmiddels een begrip is onder bootfanaten. Tijdens deze zeilwedstrijd betreden de meest mooie boten elkaars vaarwater en laten zij de baai van Saint-Tropez geheel opleven, terwijl bezoekers met volle teugen genieten van hun aanwezigheid. De mix van klassiek en modern in combinatie met de grote verscheidenheid aan boten maakt dat liefhebbers van alle soorten en maten maximaal genieten tijdens dit meerdaagse evenement. Van weelderige jachten tot oogstrelende zeilboten uit alle windstreken: alles komt tijdens dit evenement voorbij. Kom je ook zien hoe een grote hoeveelheid boten in meerdere klassen strijden om de eer?

Free Flight World Masters

Niet ter land, niet ter zee, maar ter lucht bewonder je het twee dagen durende evenement Free Flight World Masters. Deze luchtshow van hoog niveau haalt alles uit de kast om je als bezoeker de tijd van je leven te bezorgen. Alles draait om snelheid en aerobatics, waardoor je tijdens je bezoek getrakteerd wordt op bloedstollende taferelen. Imposante figuren, wedstrijden tussen de allerbeste piloten en adembenemende demonstraties zijn een genot voor het oog en worden onder luid gejoel van het publiek uitgevoerd. Dit wil je beslist niet missen! De baai van het centrum van Sainte Maxime vormt het decor voor deze show, die overigens volledig gratis te bezoeken is. Aanschouw ook de nog nooit eerder vertoonde stunts tijdens deze one-of-a-kind show!

Paradise Porsche

Zien hoe de Mediterraanse kust volledig wordt omgetoverd tot een waar Porsche walhalla? Breng dan een bezoek aan het Paradise Porsche evenement, waar vele enthousiastelingen met een passie voor Porsches hun ogen de kost geven. De vele modellen waar je tijdens de tentoonstelling niet omheen kunt, zetten de straten van Saint-Tropez volledig op zijn kop tussen 8 en 10 oktober. Tijdens deze belevenis ontdek je hoe de modellen de afgelopen jaren zijn geëvolueerd en kun je meedoen met rijsessies en rally’s. Dit jaarlijks terugkerende evenement mogen autoliefhebbers beslist niet missen!

Club l’Opera

Van de ene belevenis val je in de andere, want na een dag genoten te hebben van alle evenementen is het tijd om de maag rijkelijk te vullen. Saint-Tropez zou Saint-Tropez niet zijn als dit niet geheel in stijl mogelijk is. Een van de mooiste locaties om te dineren in weelderige luxe, is l’Opera. Het goud-witte decor in combinatie met de lekkerste gerechten maakt dat je hier getrakteerd wordt op een ware belevenis. Slaat de klok middernacht? Dan verandert het restaurant in een club waar je geheel eigen invulling kunt geven aan de Tropeziaanse nacht. Smaken uit diverse streken worden feilloos verenigd waardoor je hier de sterren van de hemel eet.

Ook van plan om deze herfst een van deze evenementen te bezoeken? Verblijf dan in een vakantiehuis aan de Côte d’Azur. De ideale uitvalsbasis voor een feestelijk verblijf aan de Franse Rivièra!

Foto van Jakub Sisulak via Unsplash