De leukste marktjes in Sainte Maxime

Het bezoeken van lokale markten is één van de dingen die veel toeristen graag doen. Op deze manier kom je in contact met de lokale bevolking. Een spontaan gesprek is dan ook zo gemaakt. Daarnaast proef je de specialiteiten uit de streek. Een voordeel is ook dat alle producten die je er koopt vers zijn. Zo maak je ‘s avonds de beste gerechten klaar. Daarvoor hoef je dus niet eens uit eten!

 

Wat is er te vinden?

Op de markten van Sainte Maxime vind je veel kramen met lekkernijen van de Provence zoals verschillende kruiden, worsten, wijnen, brood, kazen en olijven. De overweldigende geuren van de kruiden ruik je al op verre afstand. Ter plekke wordt er ook kip en kalkoen gebraden. Naast het vele eten wat er wordt verkocht, vind je er ook veel non-food producten. Provençaalse tafelkleden zijn erg populair! Wat je ongetwijfeld ook tegenkomt zijn bloemen, aardewerken en kleding.

 

Marché Couvert

Struin rond over deze dagelijks geopende overdekte markt. Het is zeker de moeite waard om gewoon lekker rond te kijken. Echter kun je er ook heerlijke verse vis, groente en wijn kopen!

 

Provencaalse markt Saint-Maxime

Op vrijdagochtend is er een uitgebreide markt met een tal van kraampjes. Deze staan in het pittoreske plaatsje Sainte-Maxime wat de sfeer zeer gemoedelijk en sfeervol maakt. De combinati van het oude centrum, knusse straatjes en vele terrasjes maken het een heerlijke plek. Neem tijdens het slenteren over de markt dus gerust de tijd om even te lunchen op het terras.

 

Dagelijkse markten

Vrijwel dagelijks worden er vele verschillende soorten markten gehouden in het stadje. Dit zijn speciale markten. Zo kun je denken aan bijvoorbeeld speciale groente- en fruitmarkten, kleding, vis, bloemen en zelfs een kunstmarkt. Bekijk in de periode dat je er bent welke markten er op dat moment plaatsvinden.

 

Naast het bezoeken van markten is er nog veel meer te doen in Sainte Maxime. Laat je verrassen door de stad en maak je verblijf compleet met een verblijf in een luxe of authentieke villa.