Deze pretparken aan de Côte d'Azur wil je bezoeken!

De crème de la crème van de Franse vakantieregio’s? Dat is natuurlijk de Côte d’Azur. Een regio die bekend staat om zijn weelderige jachten, azuurblauwe zee met fijne stranden en luxe steden vol leven. Geen wonder dat de rich and famous zich hier maar wat graag vestigen. Trek je wat meer het binnenland in, dan is dit de perfecte plek voor een wandeling of sportieve activiteit. Kortom: een vakantieplek die alles in één heeft! Maar wist je ook dat er verschillende parken zijn waar je je uitstekend kunt vermaken tijdens een vakantie in een van de mooiste delen van Frankrijk? Wij vertellen graag welke pretparken op jouw to do lijst moeten staan voor je volgende vakantie naar de Côte d’Azur. 

1. Aqualand in Sainte-Maxime

Toe aan vermaak of zin in een frisse duik? Aqualand in Sainte-Maxime is de uitkomst! Dit spetterende familiepark ontvangt in juli of augustus maar al te graag echte durfals die niet vies zijn van een beetje adrenaline. Met een tiental glijbanen zullen jullie hier niet snel uitgegleden raken. Ga voor de X-Trem bowl voor een ware belevenis, of kies voor een echte familieglijbaan als de Rapids. Je bepaalt hier helemaal zelf hoe je dag eruit komt te zien, want wie niet gek is op waterglijbanen kan ook heerlijk bubbelen in het bubbelbad of plezier beleven in het golfslagbad. Tussen het zwemmen en glijden door trakteren jullie jezelf op een heerlijke crêpe of een verkoelend ijsje. Wat een feest! 

2. Aqualand in Fréjus

Voor nóg meer glijplezier moet je in Fréjus Aqualand bezoeken. Dit waterwalhalla beschikt over maar liefst 19 glijbanen. Je zult dus haast niet weten welke je moet kiezen! Van extreme glijbanen tot aan familievarianten en alles daartussenin: je vindt het hier allemaal. Welke glijbaan is jouw favoriet? Van al dat glijden hebben jullie vast honger gekregen. Geen probleem, want in het waterpark is er genoeg lekkers te vinden waarmee de maag gevuld kan worden. Ruik je dat ook? De heerlijke geuren van de snackbar, sandwichbar en pizzeria komen je vanaf de glijbaan al tegemoet. Hmmm! Meer dan geschikt voor een dag vol plezier.

3. Azur Park in Gassin

Het hele seizoen door is er in Azurpark genoeg plezier te beleven. Dit pretpark in Gassin opent namelijk van april tot en met september zijn deuren voor iedereen die gek is op avontuur. Voor het hele gezin zijn hier activiteiten te vinden en met maar liefst 35 attracties is er voor ieder wat wils. Hier moet je zijn als je in Saint-Tropez of in de buurt bent! Ga voor de toegangspas die bij jou past, want de verschillende kaarten bieden toegang tot verschillende attracties. Echte thrillseekers schaffen de Xtrem pass aan, terwijl er voor de kleintjes ook allerlei rustige attracties aanwezig zijn. Klaar voor een dag vol vertier?

4. Accrobranche in Sainte-Maxime

Jullie vakantie naar een hoogtepunt brengen? Ga boomklimmen in Sainte-Maxime! Dat je hier versteld zult staan van de mogelijkheden is een ding dat zeker is, want er is van alles te beleven. Wat dacht je van een van de acht klimparcours door het dennen- en kurkeikenbos van 2 hectare groot? Voor ieder niveau en elke leeftijd is hier wel een geschikt pad te bewandelen. Ook kun je de trails in de hangende netten proberen of op een skateboard of elektrische scooter stappen om de omgeving te verkennen. Mogelijkheden genoeg dus! Als je dacht dat dat het al was heb je het mis, want ook activiteiten als paintball, lasergamen en boogschieten staan hier op het programma. Wedden dat het hele gezin nooit meer naar huis wil?

5. Kanovaren op de rivier de Argens in Vidauban

De Côte d’Azur vanaf het water verkennen doe je als geen ander vanuit een kano. Dit is een fijne activiteit om lekker actief bezig te zijn en tegelijkertijd wat van de omgeving te bewonderen. Of je nu met het gezin komt kanoën of er een vriendenactiviteit van maakt: er is voor iedere gelegenheid een geschikt traject te vinden, ervaren of niet. Onderweg maak je op de Argens kennis met een schitterende omgeving vol prachtige flora en fauna. Echt genieten dus!

6. Bowling en karting in Grimaud

Voor sport en recreatie moet je in Grimaud zijn! Op de bowlingbaan van de Golf van Saint-Tropez in Grimaud kunnen jullie iedere dag van het jaar terecht om te kijken wie de meeste strikes of spares weet te gooien. Dit is dus de place to be voor een gezellige activiteit. Minstens net zo leuk is een potje karten bij Karting Loisir, dat eveneens in Grimaud te vinden is. Wie gaat er winnen?

Welk park is jouw favoriet?

 

Foto van Lily Banse via Unsplash