Een stedentrip aan de Côte d'Azur

Wanneer de zomervakantie nog even op zich laat wachten, maar je er wel echt aan toe bent om er even tussenuit te gaan is een stedentrip ideaal. Een paar dagen ontspannen, cultuur snuiven en een kleurtje opdoen in het zonnetje. Niet te ver van huis natuurlijk, want je wilt wel optimaal genieten van die paar vrije dagen die je hebt. Frankrijk is perfect en de beste regio in dit land om op stedentrip te gaan? Dat is wat ons betreft toch echt de Côte d’Azur. Wij zetten onze favoriete steden voor je op een rijtje. Voor welke stad kies jij?

Menton

Menton is geen grote massale stad, maar voelt juist super idyllisch aan. En dat is dan ook precies de reden waarom wij zo gek zijn op dit stadje. Want dit maakt Menton automatisch tot de perfecte bestemming om in een paar dagen te ontdekken. En kijk even wat een kleurrijk plaatje! Het centrum van Menton ligt bovenop de heuvel, winkelen met uitzicht op de kust dus. Leuk feitje: Menton heeft het meest milde klimaat van de Côte d’Azur. Ideaal om hierheen te gaan in het voorjaar dus.

 

Nice

Ruil je dat kleine en idyllische toch liever in voor een grote stad? Dan moet je in Nice zijn. Dit is de grootste stad van de Côte d’Azur. Wat deze stad zo bijzonder maakt? Dat is de combinatie tussen luxe en authenticiteit. Want waar je in het ene deel van de stad de meest dure jachten spot in de haven wandel je in een ander deel van de stad door schilderachtige straatjes. De marktjes die regelmatig in het pittoreske centrum van Nice plaatsvinden zijn geweldig. Dit zijn voornamelijk antiekmarkten.

Cannes

In de huid kruipen van een filmster of deze gewoon spotten? In Cannes kan het. De stad die bekend staat om haar filmfestival, maar deze stad aan de Côte d’Azur is heel het jaar door een populaire vakantiebestemming onder celebrities. En ook al gaat het je niet om die filmsterren. Een luxe citytrip waarbij je even op niets hoeft te letten is iets dat iedereen een keer wil meemaken, toch? Flaneren over de boulevard is hier een vast onderdeel van je dag. Maar sla ook zeker Le Suquet niet over. Vanuit hier heb je een geweldig uitzicht op de stad.