3 leuke boottochtjes aan de Côte d'Azur

Een heerlijke manier om kennis te maken met de French rivièra is per boot. De havens van steden als Cannes, Saint Tropez en Nice liggen niet voor niets vol met de meest imposante jachten en zeilschepen. Maar ook als je zelf niet per boot richting de Côte d’Azur bent gereisd, is het zeker de moeite waard om vanaf het water eens te kijken naar de prachtige kustlijnen en te genieten van een dagje op het water. De kans is trouwens groot dat je tijdens je boottocht dolfijnen tegenkomt.

 

Ontdek de Corniche d’Or vanaf het water

Een van de mooiste stukken van de Côte d’Azur is stiekem toch wel de Corniche d’Or, ofwel de gouden kustroute, een weg die loopt van Cannes naar Saint-Raphaël. Wanneer je de route over het asfalt neemt heb je aan de ene zijde de roodkleurige bergen van het Esterel-gebergte en aan de andere kant het azuurblauwe water. Nog mooier is het wanneer je deze indrukwekkende ruige kust kunt bezichtigen vanaf het water. Tijdens een twee uur durende “cruise” langs de Corniche d’Or maak je kennis met dit prachtige stukje Frankrijk.

 

Stap op een TakSea vanuit Saint-Raphaël

Pak een watertaxi, ofwel TakSea, vanuit Saint-Raphaël en maak een prachtige boottocht langs de Côte d’Azur. Vanuit de haven van de badplaats kun je met TakSea drie tochten varen: langs het Esterel gebergte, naar de eilanden van Lérins of naar Saint Tropez. Ze zijn alle drie aan te raden, maar vooral de tocht naar Saint Tropez is onvergetelijk. Via het open blauwe water ben je in no-time in de wereldberoemde stad, waar je vervolgens de tijd krijgt om heerlijk rond te slenteren. Bovendien word je per boot rondgeleid langs de stad en krijg je tussendoor de kans om een frisse duik te nemen in de Middellandse Zee: gegarandeerd een heerlijke dag.

 

Calanques de Cassis

Ietsje verder van huis, maar deze schitterende tocht willen we je toch niet onthouden! Met een boottocht van Cassis kom je langs de schitterende inhammen van de Franse rivièra. Je kunt kiezen uit minimaal 3 en maximaal 9 calanques. Hoe lang je de tocht ook wilt hebben, een ding is zeker: het is adembenemend om te zien hoe de ruige rotskust overgaat in hemelsblauw water. Bovendien is het water in zo’n inham zowaar nog helderder, waardoor je vanaf de boot de vissen kunt zien zwemmen.

 

Met de kids het water op

Verblijf je in een luxe vakantiehuis met het hele gezin? Dan is het zeker ook leuk om een Nemo boottocht te maken langs de Côte d’Azur. Deze leuke oranje boot vertrekt bijvoorbeeld vanuit de haven van Agay. Het is voor de kids een leuke en veilige manier om kennis te maken met de onderwaterwereld, want de boot heeft namelijk een glazen bodem, waardoor je dus door het water heen kunt kijken. Erg leuk, en ook vooral leerzaam voor de kids.