Een dagje Saint-Tropez

De stad van luxe jachten, beachclubs en Brigitte Bardot. Saint-Tropez is een bruisende stad die bekend staat als de plek aan de Côte d’Azur voor de jetset. Maar niet alleen voor de rijken is Saint-Tropez een bezoekje waard. Eigenlijk is de stad een heel schattig kustplaatsje, waar je kleine straatjes, gekleurde huizen en authentieke restaurantjes vindt. Daarnaast heeft Saint-Tropez een vol activiteitenprogramma in het hoogseizoen, waardoor er de hele zomer genoeg te beleven is. En natuurlijk hoort een beetje meegluren op de peperdure jachten en luxe winkels er ook bij tijdens een dagje Saint-Tropez!

Een wandeling door het centrum

Om Saint-Tropez te bereiken kun je natuurlijk met de auto gaan. Het kan in de zomermaanden alleen wel druk zijn op de wegen richting deze kustplaats. Daarom is het ook handig, en daarnaast ook nog eens heel leuk om met een ferry naar Saint-Tropez te gaan. Dit kan vanuit Saint-Raphael en Sainte-Maxime. Kun je nog even lekker uitwaaien op het water voor je bezoekje aan de stad.

Loop wanneer je aankomt eerst even een rondje over de boulevard, langs de oude haven. Aan de boulevard zitten allerlei cafeetjes. Een kopje koffie is hier misschien wat duurder dan bij een restaurantje in een verborgen straatje. Maar het is zeker de moeite waard om even te gaan zitten en je ogen uit te kijken over de boulevard.

Duik na een rondje over de boulevard de straatjes in, waardoor je het centrum van de stad in loopt. De winkels zijn vrolijk gekleurd en de warme kleur van de straten maken een wandeling door het centrum gezellig Frans. Haal een gebakje bij de beroemde bakker La Tarte Tropezienne en eet deze op, op een van de pleintjes.

Een hapje eten kan zo luxe mogelijk, maar je vindt ook kleine betaalbare restaurantjes. Over de top dineren bij L’Opera of een heerlijke pizza bij Bruno, de oudste pizzeria van Saint-Tropez. Loop terug via de boulevard, waar je nu straatartiesten en sfeervolle lichtjes ziet. En zo sluit je je dagje Saint-Tropez af.

Bruisend Saint-Tropez
Wil je Saint-Tropez bezoeken tijdens een evenement? Vanaf mei zijn er in de stad allerlei verschillende activiteiten en feesten te bezoeken. Vooral zeilwedstrijden en andere zeilevenementen stelen in Saint-Tropez de show. Zo heb je de zeilwedstrijd Giraglia rolex cup in juni en in september en oktober bewonder je de mooiste schepen tijdens ‘Les Voiles de Saint-Tropez’.

Ga voor een unieke ervaring tijdens het Festival des Nuits du Château de la Mouette. Waarbij je in het palmenbos van het kasteelterrein luistert naar concerten van klassieke- en wereldmuziek.

Het liefst ook nog even naar het strand bij Saint-Tropez? Deze liggen net iets buiten de stad, aan de baai van Pampelonne. Hier vind je beachclubs en een uitgestrekt zandstrand, waar je nog even in het zonnetje kunt genieten van de Franse Riviera.