Deze uitstapjes mag je niet missen deze zomer

Ga je deze zomer op vakantie naar de Côte d’Azur? Heerlijk! Het weer is dan top en er is gewoon heel veel te doen in het hoogseizoen in deze regio. Deze uitstapjes mag je niet missen deze zomer. Lees zeker even mee, want het zijn onze favoriete to do’s tijdens de warme zomerdagen aan de Franse rivièra.

Varen naar het eiland Île de Porquerolles

Wanneer het warm is en je je bevindt aan zee is varen een top idee als je het ons vraagt. Tijdens een tochtje over zee is het opeens heel goed uit te houden en onderweg doe je meteen een heerlijk kleurtje op. Tijdens het varen geniet je, met je haren in de wind, van het mooiste uitzicht. Varen op zich is al een erg leuke to do tijdens je vakantie aan de Côte d’Azur in de zomer, maar varen naar een mooie bestemming? Dat is helemaal top. Onze favoriete plek om naartoe te varen is het eiland Île de Porquerolles. Waarom? Omdat het een autovrij eiland is waar het een stuk rustiger is dan in bijvoorbeeld Cannes. En dat is heerlijk voor een dag. Rol je handdoek uit op Plage Notre Dame om een duik te nemen in de koele zee op een warme zomerdag.

 

Strandhoppen

Luieren op het strand en zwemmen in zee is gewoon een top idee in de zomer. Dit hoort bij zomervakantie en zo krijg je het nooit te warm. Maar je wilt natuurlijk ook graag het één en ander zien en doen. Strandhoppen is dan een goed idee. Je ziet zo de mooiste stranden en onderweg zie je ook nog eens veel van de omgeving. Tijdens de zomer kun je het beste strandhoppen met de auto. Want fietsen is dan toch echt te warm. Stap in, zet de airco aan, geniet van de omgeving en stop op de mooiste strandjes. Het ultieme gevoel van vrijheid!

 

Ga naar een muziekfestival

In de zomermaanden vinden er veel muziekfestivals plaats aan de Côte d’Azur. Hoe heerlijk is het ook om met een drankje in je hand en het zonnetje op je bol te swingen op je favoriete plaatjes. Wat dacht je bijvoorbeeld van het Jazzfestival in Nice? Dit vindt plaats van 16 juli tot en met 20 juli 2019. Toch niet helemaal je ding? Neem dan even een kijkje tussen alle muziekfestivals in de zomer aan de Côte d’Azur. De keuze is reuze!