Een dagje Fréjus

In Fréjus vind je de perfecte combinatie tussen cultuur en strand. Dit maakt deze plek dan ook tot een populaire hotspot onder toeristen. Het ene moment wandel je door authentieke straatjes en langs absolute must sees, terwijl je het andere moment ligt te zonnen op het strand. Wil jij een dagje naar Fréjus? In dit blog lees je hoe je je dag kunt vullen in deze mooie badplaats aan de Côte d’Azur.

Start je dag in het oude centrum

Fréjus bestaat eigenlijk uit twee delen, een van deze delen is het oude stadscentrum. Hier kun je ‘s ochtends rustig je dag beginnen. Heerlijk cultuur snuiven wanneer de temperatuur nog aangenaam is, om je dag daarna te vullen met relaxte to do’s. Het oude centrum van Fréjus is klein en authentiek. Je hebt het vrij snel gezien, maar daarom is het juist heerlijk om doorheen te slenteren. Baan je vooral een weg door de zijstraten, waar de locals voor hun huis genieten van het zonnetje. Tip: zoek een leuk terras uit en start met een goed kopje koffie!

Must sees in het historische centrum

Het oude stadscentrum van Fréjus wordt niet voor niets historisch genoemd. Hier vind je verschillende historische bezienswaardigheden die indrukwekkend zijn om te zien. Ze liggen allemaal bij elkaar en dus kun je geen enkele must see missen. Onze favoriet? Dat is het amfitheater. In de zomermaanden worden hier nog steeds voorstellingen en concerten gegeven. Met een beetje geluk woon je er één bij.

Zon, zee en strand

Vanuit het historische centrum van Fréjus wandel je door naar het tweede deel van de stad. Dit deel bestaat uit strand, met als eindpunt een pittoreske haven. Rol je handdoek uit op het zandstrand en plan wat me time in na al dat slenteren. Fréjus kent een lange kuststrook die helemaal doorloopt tot aan Saint Raphaël. Vervolgens sluit je de dag af in de haven van Fréjus. Het ideale moment om uit eten te gaan, voor welk verse visgerecht kies jij?

Extra to do tips voor tijdens je dagje Fréjus

Met alle bovenstaande tips kun je je dag in Fréjus prima vullen. Maar er zijn nog een aantal to do tips waarmee je je dagje Fréjus kunt uitbreiden of gewoon een extra dag kunt vullen.

Bezoek de markt in het historische centrum op woensdagochtend of zaterdagochtend.

Bezoek de avondmarkt aan de boulevard. In de zomermaanden vindt deze markt elke avond plaats tussen 20.00 uur en 23.00 uur.

Stap in het treintje die je vanuit het historische centrum naar de haven leidt (alleen in de zomermaanden).

Wandel van Fréjus naar Saint Raphaël.