Eilandhoppen vanaf de Zuid-Franse kust

Eilandhoppen geeft vaak het ultieme vakantiegevoel. Want een eiland geeft vaak net even meer het gevoel dat je weg bent van huis. Combineer daarom deze zomer je vakantie aan de Zuid-Franse kust met eilandhoppen. Voor de kust in deze regio liggen een aantal verrassende eilandengroepen die een bezoek meer dan waard zijn. Ontdek in dit blog welke eilandengroep jij gaat afvinken in de zomer.

 

Îles d’Or

 

Deze eilandengroep bestaat uit drie eilanden die vanuit Toulon, Le Lavandou of Hyères te bereiken zijn. Porquerolles is een eiland met paradijselijke stranden en kraakhelder water. Op het eiland is een dorpje en voor de rest bestaat het uit ongerepte natuur. Ile du Levant heeft ook prachtige baaien en is vooral geliefd bij naturisten. Port-Cros is een beschermd natuurgebied en bestaat uit drie eilanden. De bijzondere natuur herbergt vele beschermde vogelsoort en planten. Vooral de onderwaterwereld rondom deze eilanden is de moeite waard, dus neem je snorkel mee!

 

Les Lerins

 

Vlak voor de kust bij Cannes ligt deze eilandengroep bestaande uit twee eilanden. Vanuit Cannes zie je Sainte-Marguerite al liggen en binnen tien minuten ben je dan ook al gearriveerd. Het eiland is voor het grootste deel bedekt met bos en beschermd gebied. Vroeger stond er een gevangenis op het eiland waar de beruchte man met het ijzeren masker gevangen werd gehouden. Saint-Honorat is een wat kleiner eiland en heel goed per voet te ontdekken. Volg het wandelpad en je komt langs verschillende kapellen, sinaasappelbomen en lavendelvelden.

 

Les Îles de Frioul

Deze eilandengroep is te bereiken vanuit Marseille. Om even aan de drukke stad te ontsnappen stap je op de veerboot die je naar de vier verschillende eilanden brengt. Je kan een combiticket kopen waarmee je meerdere eilanden kunt bezoeken. Bezoek als eerste het eiland If, waar het kasteel de grootste bezienswaardigheid is. Daarna vaar je door naar de twee grotere eilanden die met elkaar verbonden zijn. Wandelen over dit rotsachtige eiland is zeer aangenaam. Stop onderweg bij een van de stranden en neem een verkoelende duik in het heldere water. Sluit de dag af op een van de vele terrasjes.