Drie mooie wandelroutes door de bergen

Wie aan de Côte d’Azur denkt, denkt in eerste instantie misschien aan zon, zee en strand. En natuurlijk is deze streek aan de azuurblauwe Middellandse Zee daar uitermate geschikt voor. Maar ook de sportieve wandelaar kan kiezen voor een vakantie aan de Franse rivièra. Je bevindt je namelijk in, of vlakbij, de Alpes Maritimes. Hieronder drie mooie wandelroutes die je tijdens de vakantie moet ontdekken.

 

Le Rastel d’Agay

Le Rastel d’Agay is een wandeling door het Estérel gebergte van zo’n 2,5 uur (8,4 kilometer). Ondanks dat de wandeling je door het mooie rode gebergte brengt, is hij goed uit te voeren. Deze prachtige wandelroute begint in het plaatsje Agay zelf, op de Place du Togo (vlak voor je bij de rotonde in het dorp aankomt naar rechts). Vanuit hier wandel je de ruige rotsen en de schitterende natuur in. Middels een aantal goed bewandelbare paden kom je uiteindelijk uit bij het uitkijkpunt. Vanaf hier heb je een prachtig vergezicht over de baaien van Agay en Saint Raphael.

Le Rastel d'Agay

 

Le sentier des trois croix du Rocher

Of in het Nederlands: het pad van de drie kruizen. Een behoorlijk sportieve wandeling van zo’n 9 kilometer lang. Deze intensieve tocht is zo’n 9 kilometer lang en je bent ruim 4 uur onderweg. Maar deze intense tocht is zeker de moeite waard. Je wandelt door een aantal dichte bossen en komt via steile rotsen op een van de meest adembenemende punten van het Estérel-gebergte. Hier staan niet alleen drie houten kruisen waarover verschillende legendes de ronde doen, je hebt ook een prachtig panoramisch uitzicht. De wandelroute begint enkele kilometers voor het plaatsje Roquebrune-sur-Argens, bij de Saint-Roch Kapel.

Le sentier des trois croix du Rocher

 

Le Fort du Pic Charvet

Iets verder de binnenlanden in kun je wandelen naar het Fort du Pic Charvet. Je begint deze 7,5 kilometer lange wandeling aan de rand van het dorpje Tournefort. Vanaf hier leg je een route af die ruim 3 uur duurt. Tijdens deze route wandel je ook weer door bossen en bergen en kom je onder andere langs het schitterende Fort Charvet. Dit fort dat tussen 1883 en 1890 is gebouwd, staat er om de destijdse grens tussen Frankrijk en Italië te kunnen bewaken, samen met zo’n 153 andere vestingen in deze omgeving. Niet alleen een sportieve uitdaging dus, maar ook een lesje in de geschiedenis van de Franse cultuur.

Le fort du pic charvet

 

Wandelen vanuit je vakantiehuis aan de Côte d’Azur

En dit is slechts een greep van de wandelmogelijkheden in de bergen langs de Côte d’Azur. In de zomer is het vaak erg warm aan de Côte d’Azur, temperaturen kunnen oplopen tot wel 40 graden. Dit kan betekenen dat je van tevoren even goed moet kijken of de plek waar je wilt wandelen wel begaanbaar is. Gelukkig zijn (bijna) al onze vakantiehuizen voorzien van WiFi, waardoor je snel op de hoogte kunt zijn van het laatste nieuws. Daarnaast is het belangrijk dat je altijd voldoende water meeneemt wanneer je vanuit je vakantiehuis aan de Côte d’Azur een wandeling gaat maken.