De mooiste natuurparken van de Provence Alpes Cote d’Azur

De grote aantrekkingskracht van deze regio is de fantastische kustlijn met mooie steden, de vele stranden en de azuurblauwe zee. Maar kijk ook verder dan de kust en ontdek een aangenaam binnenland. De Provence Alpes Cote d’Azur bestaat uit zes verschillende departementen en heeft een aantal pareltjes aan natuurparken. Ontdek hier welke parken je zeker niet mag overslaan als je hier op vakantie bent.

 

Wilde paarden in de Camargue

Dit moerasgebied is een van de meest bekende natuurparken in Frankrijk. Het gebied kenmerkt zich door veel meren en lagunes en is daardoor een vogelrijk gebied. De meest bekende vogel die in het gebied voorkomt is toch wel de flamingo. Dit is tevens ook de enige plek in Frankrijk waar ze in het wild voorkomen. Voor de echte vogelaars is er een vogelpark waar je een route loopt en onderweg de meeste vogelsoorten die hier voorkomen kunt bewonderen. Een ander dier dat symbool staat voor het park zijn de witte Camargue paarden. Deze wilde paarden leven in grote kuddes in het park en zorgen voor een waar spektakel. De beste manier om het park te verkennen is op de fiets! In Camargue kun je deze gewoon huren. Er lopen meerdere fietsroutes door het park en omdat het hier grotendeels autovrij is geniet je ongestoord van de omgeving.

 

Bergwandelen in Le Queyras

Echte bergliefhebbers mogen dit park niet overslaan. Tegen de grens van Italië ligt dit park in het departement Hautes-Alpes. Het natuurpark in het dal wordt omringd door bergen tot een hoogte van meer dan drieduizend meter. Bijzondere dieren die hier voorkomen zijn de alpenmarmot, de steenbok, verschillende slangen en de adelaar. Als je heel veel geluk hebt kun je zelfs een zeldzame wolf tegenkomen. In de zomer is dit gebied uitstekend voor het beoefenen van verschillende bergsporten. Zo loopt een gedeelte van de GR58, een lange afstand wandelpad, door deze regio. In de winter is een groot gedeelte van het gebied bedekt onder een flinke laag sneeuw. Het is dan ook een populair gebied voor een wintersportvakantie.

 

Grand Canyon du Verdon

Gorges du Verdon is een kloof die door het natuurpark Verdon loopt en tevens de grootste trekpleister van dit natuurgebied. De kloof wordt ook wel vergeleken met de Grand Canyon in de Verenigde Staten en wordt daarom ook wel de Grand Canyon du Verdon genoemd. Met meer dan duizend kilometer aan wandelpaden is de kloof het beste te voet te verkennen. Vanaf boven heb je ook bijzondere uitzichten op het blauwgroene water van de rivier. Een ander perspectief op de omgeving krijg je vanaf het water. Huur een kano of kajak en peddel een stuk over de rivier en geniet onderweg van het moois om je heen. Als je op welke manier dan ook het park aan het ontdekken bent let dan op of je een van de vele roofvogels ziet die in dit gebied leven. Vooral de gieren zijn zeer indrukwekkend.