Carnaval in Nice

Van 17 februari tot en met 3 maart is het zo ver, het carnaval van Nice. Een jaarlijks terugkerend evenement waar elk jaar miljoenen bezoekers op afkomen. Met dit jaar als thema Roi de l’Espace, ofwel koning van de ruimte. Gedurende de hele week kijk je je ogen uit op parades, een bal en feestjes die door de hele stad te vinden zijn. Het traditionele feest in Nice is een enorm spektakel aan de Cote d’Azur en is zeker niet te missen tijdens je verblijf in deze periode. Dus ben je carnaval fan? Wat is er dan beter dan dit evenement beleven aan de Franse Rivièra, waar je misschien wel met een zonnetje op je bol kunt feesten!

Een eeuwenoude traditie

Het carnaval in Nice behoort tot de grootste ter wereld. En staat daarmee in het rijtje tussen het Braziliaanse en Venetiaanse carnavalsfeest. Het is een feest dat zich al eeuwenlang herhaald. Zo is sinds 1873 het carnaval van Nice een belangrijke traditie geworden voor de bewoners en langzaam gegroeid naar wereldwijde bekendheid.

En omdat deze traditie zo groot is geworden, wordt ook het carnaval groots aangepakt. Van honderdduizend bloemen en modellen in kostuums tot een georganiseerd ontbijt en quizes, twee weken lang wordt er non-stop gefeest in de stad. Maar wat kun je allemaal zien en doen?

Carnavallen maar!

Het spektakel begint met een groot openingsfeest aan de vooravond van carnaval. Om vervolgens de volgende dag het carnavalsfeest af te trappen met de eerste parade. Deze parade staat in het teken van de samenwerkingen van de stad Nice. De rest van de dagen volgen nog meer parades, zoals de bloemenparade en de lichtjesparade. En zondag wordt de eerste feestweek afgesloten met een kleurrijk bal. Maar dit is ook een manier om de tweede week te openen.

Maandag staat namelijk weer een heel nieuw programma op de planning. Op deze dag zie je allerlei traditionele mediterrane vissersbootjes die versierd uitvaren. En na weer een nieuwe reeds van rijkversierde parades is er op donderdag een comedy-avond in het Hard Rock Cafe. Verschillende comedians en comedy clubs vullen de hele avond als nieuwe talenten. Op zaterdag wordt de heerschappij van de ‘Koning van de ruimte’ en zijn carnavals koningin afgesloten met nog meer feestjes. En op de laatste dag vindt nog een keer een spetterend bal plaats. Het is dan weer wachten tot het volgende jaar.

Ben je enthousiast en wil je ook graag naar het carnaval? Verkleed je dan op je meest originele manier, want iedereen die verkleed komt heeft gratis toegang tot het evenement. Alleen voor de bloemenparades moet je extra betalen. Dus haal je gekste kostuum uit de kast en feest gratis mee met het grootste feest in Nice!