5 uitstapjes met kinderen aan de Middellandse Zee

Kinderen willen graag de hele dag vermaakt worden. In de badplaatsen aan de Côte d’Azur is zoveel te zien en te doen, dat ze waarschijnlijk niet weten waar ze moeten kijken. Daarnaast zijn er hier ook een aantal leuke (thema)parken te vinden, dus vervelen gaat niet gebeuren!

 

1 Citytrip naar Nice en/of Saint-Tropez

Een dagje naar Nice, Saint-Tropez of een andere beroemde badplaats kan gewoon niet ontbreken tijdens je vakantie aan de Côte. Ook met kinderen is dit goed te doen. Misschien zie je met kinderen niet alles wat je zou willen zien, maar een halve dag is prima om de sfeer te proeven en de hoogtepunten te bekijken. Wandelen over de Promenade des Anglais, een ijsje eten in Le Vieux Nice en bootjes kijken in Saint-Tropez. Kinderen gaan het sowieso leuk vinden, want er is zoveel te zien. Ook leuk voor kinderen (en jou): met de boot van Port-Grimaud naar Saint-Tropez varen!

 

2 Speeltuinen en parken, bijvoorbeeld in Juan-les-Pins

Elke plaats aan de Côte d’Azur heeft er wel één of meerdere: een speelplek voor kinderen. Op deze plekken staan vaak verschillende speeltoestellen, een draaimolen en/of een minikermis. In Juan-les-Pins (bij Antibes) vermaken kinderen zich uitstekend in het park Les Jardins de la Pinède (Pijnboom-tuinen). De kinderen klimmen en klauteren in de klimrekken en jij geniet van het uitzicht op de Middellandse Zee. Met een beetje geluk spot je eekhoorns van heel dichtbij!

 

3 Het kabouterbos in Villeneuve-Loubet

Dit vind ik persoonlijk toch wel een heel leuk uitstapje. Waarschijnlijk omdat het niet echt past bij het imago van de Côte d’Azur. Maar ook hier hebben ze kabouters! Naast lekker rondrennen, kunnen kinderen in dit park ook klimmen, klauteren en van verschillende glijbanen.

 

4 Dagje eiland + strand

Een leuk uitstapje bij mooi weer is om met de boot naar één van de Gouden Eilanden te gaan en dit te combineren met een dagje strand. Want één van de mooiste stranden van de Côte d’Azur bevindt zich namelijk op het eiland Porquerolles. Vanaf het schiereiland Giens (Hyères) kun je hier naartoe varen!

 

5 Antibes: Marineland

Marineland Côte d’Azur beschikt over meerdere pret- en waterparken, waaronder Marineland en Kids Island. In Marineland kun je dolfijnen, zeeleeuwen en haaien bewonderen en verschillende shows bekijken. Kids Island is gericht op jonge kinderen. Zij kunnen hier spelen in de verschillende speeltuinen en dieren aaien en verzorgen, waaronder pony’s en geitjes!

 

Na een dag vol avontuur slapen de kinderen zo. Nu hebben jullie de tijd om heerlijk bij te komen in jullie vakantiewoning en samen te genieten van een roseetje!