5 leuke fietsroutes aan de Côte d’Azur

De Côte d’azur is een bekende regio in Frankrijk. De regio staat vooral bekend onder Nederlanders als leuke badplaats. De strandliefhebbers komen hier zeker aan hun trekken. Echter blijkt de Côte d’azur niet alleen perfect te zijn voor strandvakanties, maar ook om te fietsen. Het landschap geeft een ideaal decor voor de mooiste routes. Niet alleen de omgeving is idyllisch maar ook de bergen en zee maken het heerlijk. De routes zijn erg afwisselend en door het grote aanbod aan restaurants kun je een moment rust pakken onder het genot van een koud biertje. Lees hier welke route het best bij jou past!

 

  1. Fietsen in steden

Ben je tijdens je bezoek aan de Côte d’azur in één van de grotere steden zoals Nice of Cannes? Verken de stad per fiets! Dit is een ideale manier om je te verplaatsen en veel van de stad te kunnen zien. Door de stad hoef je niet eens een route te volgen. Maak je eigen route aan de hand van de bezienswaardigheden die je wilt zien.

 

  1. Mt. Ventoux en Dentelles de Montmirail

Ben je een geoefende mountainbiker of wielrenner dan is dit de perfecte route voor jou! De gave tour start in Mormoiron. Fietsend door wijngaarden kom je aan in Bédoin en je vervolgt je route met een beklimming van de Mont-Ventoux. Tijdens de steile afdaling naar Malaucène giert de adrenaline door je lichaam. Vervolgens kun je het iets rustiger aan doen door het gebergte van de Dentelles met soms pieken die je moet beklimmen. Onderweg kom je langs mooie locaties en leuke dorpjes dus maak een stop om te genieten van al het moois.

 

  1. De hoogvlakte van Sault

Deze route wordt veel gefietst door toeristen. De route is populair omdat er vele fietspaden zijn en er vrijwel geen technische moeilijkheden zijn. De route gaat vanuit Sault naar Saint-Trinit en tot slot het centrum van Saint-Christol d’Albion. Geniet van alle ongerepte natuur tijdens de route. Uitgestrekte lavendelvelden, mooie vergezichten en vele grotten zullen het oog versteld doen staan. Ook gaat de route door enkele dorpjes waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan.

 

  1. Roc d’Azur

De Roc d’Azur is een jaarlijks terugkerende mountainbikewedstrijd in Fréjus. Ook beginners kunnen meedoen aan deze race. Ben je niet competitief ingesteld, bezoek dan de marinebasis naast de haven. Op het terrein staat een bord met alle fietsroutes aangegeven. Kies hier de leukste route en dit punt is dan direct het startpunt. De omgeving van Fréjus is echt schitterend om in te rijden!

 

  1. VVV kaart kopen

Wat natuurlijk altijd aan te raden is, is om een route kaart te kopen bij de VVV. Deze kaart geeft de beste en mooiste routes in de omgeving. Ideaal als je van plan bent om meerdere dagen te gaan fietsen. Kies voor een toeristische route of voor een gevorderde mountainbikeroute. Langs deze routes vind je vaak plekjes die de moeite waard zijn om even af te stappen. Beleef iets unieks en geniet van al het moois in jouw regio.