In het voorjaar naar de Côte d’Azur

Op vakantie of een weekendje weg in de maanden voordat de zomer van start gaat: een top idee! Wanneer de winter achter de rug is zijn wij Nederlanders vaak toch echt toe aan wat zon. Maar helaas kun je in ons kikkerlandje in het voorjaar nooit vertrouwen op lekker weer. Waar dat wel kan? Aan de Côte d’Azur. Als je het ons vraagt zijn er gewoon heel veel redenen te bedenken waarom je een vakantie in het voorjaar naar de Côte d’Azur moet toevoegen aan je bucketlist. Lees mee en ontdek waarom.

 

À la plage

In het voorjaar ligt de temperatuur aan de Côte d’Azur gemiddeld rond de twintig graden. Dat dagje strand kun je hier dan dus prima meepikken. Vertrek je wat later in het voorjaar, in de maanden mei of juni, dan is het vaak nog wat warmer. Al laat het zonnetje zich genoeg zien, is het in het voorjaar een stuk rustiger op de stranden. En dat is een groot voordeel, toch? Wanneer je ‘s avonds besluit om een strandwandeling te maken komt het soms zelfs voor dat je verder niemand tegenkomt.

 

De mooiste wandelingen

Dat je aan de Côte d’Azur de mooiste wandelingen kunt maken, is natuurlijk niet alleen zo in het voorjaar. Maar wanneer je hier de zomervakantie viert, kunnen de temperaturen hoog oplopen. Niet heel ideaal om je dan te wagen aan een wandelroute met veel klimmen en dalen. Gezien het feit dat dit wel een van onze favoriete activiteiten is in dit stukje Frankrijk, raden we dus aan om dit in het voorjaar te doen. Toch lekker wandelen in je korte broek, maar dan net wat minder zweten. Onze favoriete wandeling is de route naar bergdorp Eze Village. Pak vanuit Nice de trein naar dit plaatsje en hike de berg op. Pittig is het zeker, maar met dit uitzicht word je daar dubbel en dwars voor beloond.

 

 

Op roadtrip!

Stippel een route uit, stap in de auto en bezoek de mooiste plekjes van de Côte d’Azur. Want naast het feit dat het een stuk rustiger is op de wegen dan in het hoogseizoen, is het top om te touren met dit temperatuurtje. Raampje open en genieten! Tussendoor stop je natuurlijk bij een leuk restaurantje of een mooi plekje. Grote en bekende plekken die je tijdens je roadtrip niet mag overslaan zijn natuurlijk Cannes, Saint-Tropez en Nice. Blijf hier dan ook zeker minimaal een nachtje overnachten. Maar tijdens het voorjaar vinden er ook veel evenementen plaats, leuk idee dus om er een toe te voegen aan je tour. Combineer je stop in Saint-Tropez bijvoorbeeld met een bezoek aan de “Bravade van Saint-Tropez”, een optocht die dit jaar plaatsvindt van 16 tot en met 18 mei 2019.