De mooiste wandelroutes in Sainte-Maxime

Tussen de bekende plaatsen Saint-Tropez en Cannes in vind je Sainte-Maxime. Een badplaats waar 300 dagen per jaar de zon schijnt en het zelfs in het voorjaar al heerlijk toeven is. Dankzij de ligging in een beschutte baai is het hier al snel windstil. Dat alles zorgt ervoor dat Sainte-Maxime een geschikte plek is om te wandelen. Zeker in het voorjaar, wanneer het zonnig maar nog niet te warm is. Ben je een wandelliefhebber? Of vind je het leuk om de omgeving op een actieve manier te ontdekken? Lees dan met ons mee, want wij zetten de mooiste wandelroutes in Sainte-Maxime voor je op een rijtje!

Een ontspannen wandeling over de Promenade Simon Lorière

Net aangekomen in Sainte-Maxime? Start dan met een wandeling waarmee je de stad leert kennen. Wandel naar het hart van het centrum en baan je een weg door nauwe straatjes vol met winkels en gezellige terrasjes. Zo kun je tussendoor even bijkomen in het zonnetje! Vervolgens zet je je wandeltocht voort naar de bekende Promenade Simon Lorière. Wist je dat je vanaf hier uitkijkt over Saint-Tropez?

Een uitdagende strandwandeling in Sainte-Maxime

Er mogen zoveel mooie wandelroutes zijn, maar een strandwandeling is en blijft bij ons favoriet. Zeker in Sainte-Maxime, waar je in totaal zes kilometer aan zandstranden vindt. Daag jezelf uit om de hele afstand te voet af te leggen. De totale kuststrook is opgedeeld in verschillende strandjes, zo kun je strandhoppen, maar dan te voet. De terugweg kun je natuurlijk ook met de auto afleggen. Onderweg kom je verschillende strandjes tegen. Maak zeker weten een tussenstop op Plage de la Croisette. Dit strand ligt verscholen in een baai en biedt een prachtig uitzicht op groene bergen.

Op naar Grimaud

Ben je een wandelfanaat of wil je jezelf eens flink uitdagen? Wandel dan van Sainte-Maxime naar Grimaud. Deze wandeling van bijna 12 kilometer neemt 2,5 uur in beslag en leidt je grotendeels langs de kust naar het vestingstadje Grimaud. Als je het ons vraagt is dit absoluut een van de mooiste dorpen aan de Côte d’Azur. Oude huizen met pastel kleurige luiken en kleurrijke bloembakken vormen hier het straatbeeld. Dwaal door de straatjes, maak de mooiste foto’s en breng vooral een bezoek aan de historische bezienswaardigheden in het dorp. Zeker niet overslaan? Het kasteel en de molen! Beklim het kasteel en geniet van een panoramisch uitzicht over de kust.

Foto: Diederik Smit via Unsplash