De 5 mooiste stranden aan de Côte d’Azur

Denk je aan de Côte d’Azur, dan denk je aan een zon, zee en strandvakantie. Beelden van prachtig helderblauw water langs goudgele stranden. Kortom: het perfecte gebied voor een ontspannen vakantie. In dit blog de 5 mooiste stranden van de Côte d’Azur.

1. Plage de Notre Dame op Île de Porquerolles

Vrijwel iedereen is het er over eens dat het mooiste strand langs de Franse Rivièra te vinden is op het Île de Porquerolles. Het eiland ligt op zo’n 20 minuten varen voor de kust van Hyères en is helemaal autovrij. Op Plage Notre Dame geniet je dus van een oase van rust. Het goudgele strand ligt midden tussen de groene pijnboombossen en het helderblauwe water: een adembenemend plaatje.

2. Een dagje langs het strand van St. Tropez op Plage de Pampelonne

Zien en gezien worden: daar draait het om in St. Tropez. Het is een heerlijk plaatsje om doorheen te slenteren en je onder te dompelen in de wereld van de rich en famous. En dit kun je uitstekend doen op het Plage de Pampelonne. Rond de strandtenten van dit strand verzamelen de luxe auto’s zich en begeeft men zich op het zand.

Opmerkelijk is wel dat iedereen hier zijn eigen stukje strand lijkt te hebben. Gezinnen liggen bij gezinnen, nudisten bij nudisten, enzovoorts. Een leuke plek om eens je ogen uit te kijken.

3. Het brede strand van St.-Aygulf

een stukje rijden naar de voorstad St. Aygulf. St. Aygulf heeft namelijk een prachtig breed zandstrand, waar je op verschillende plaatsen een comfortabele strandstoel kunt huren. Het strand van St. Aygulf zal vooral in de smaak vallen bij vogelliefhebbers. Pak dan ook de verrekijker maar vast in, want hier spot je meer dan 200 verschillende vogelsoorten.

4. Plage de L’Escalet vlakbij Ramatuelle

Plage de L’Escalet is een strand voor de sportieveling en voor wie houdt van ongerepte natuur. Je komt hier dan ook niet zomaar: het vereist enig klim- en klauterwerk om op dit prachtige rotsachtige strand te komen. Maar deze tocht is zeker de moeite waard wanneer je met een snorkel en een duikbril het water induikt. Er gaat een prachtige onderwaterwereld voor je open.

Tip: Het is niet aan te raden de zee hier met blote voeten te betreden. Zorg voor waterschoenen om je voeten te beschermen tegen kiezels en zee-egels.

5. Het Olifantenstrand van Le Lavandou

Le Lavandou is een badplaats met veel verschillende stranden, maar het Olifantenstrand is toch wel het meest bijzondere. La Plage L’Eléphant, zoals deze plek op z’n Frans heet, is een prachtig stuk ongerept zandstrand, omringd door rotsen. Het is dan ook alleen via het water of via een klimtocht over de rotsen te bereiken. Maar eenmaal daar kun je dus genieten van de rust en een prachtig strand.

Een strandvakantie aan de Côte d’Azur? Huur een vakantievilla!

Hoe heerlijk is het om na een dagje langs de mooiste stranden aan de Franse Rivièra dit gevoel van luxe en rust nog iets langer te kunnen vasthouden? In een prachtige vakantievilla keer je na een dagje onder de zon terug in het comfort van een ruim huis voor jezelf. Heerlijk nagenieten met een goed glas wijn op het terras en de dag is compleet.