5x pittoreske havens aan de Côte d'Azur

De Côte d’Azur staat bekend om zijn prachtige wateren, exorbitante schepen en mooie kustplaatsen. Maar vergeet ook zeker de havens niet! De Côte d’Azur beschikt namelijk over talloze aanlegplaatsen die allen over hun eigen charme beschikken, met daaromheen levendige boulevards en sfeervolle eetgelegenheden. De ideale locatie dus om even rond te struinen en tegelijkertijd de luxe in je op te nemen. Natuurlijk kennen we de prachtige havens van Cannes en Monaco, maar het zijn de minder bekende havens die je hart weten te stelen. Lees mee om te ontdekken welke dit zijn.

1. Menton

Wie afreist naar Zuid-Frankrijk komt het idyllische Menton tegen. Hier ben je slechts 20 minuten verwijderd van het weelderige Monaco en een kleine vijf minuten van de Italiaanse grens. De vakantiesfeer hangt hier echt in de lucht! Wie een voet in Menton zet, zal zijn hart verliezen aan deze parel van Frankrijk. De haven doet je dankzij zijn bergen en vrolijke huisjes op de achtergrond denken aan een schilderij. Luxe privéjachten schitteren hier op het water, de een nog luxer dan de ander. Draai je je om, dan heb je een oogverblindend uitzicht op de Middellandse Zee. Geen wonder dat de haven van Menton behoort tot een van de meest pittoreske havens aan de Côte d’Azur.

2. Saint Laurent du Var

Aan de oevers van de Baie des Anges vind je het prachtige Saint Laurent du Var. Dankzij de moderne sfeer in combinatie met de authentieke elementen is de charme hier in alle uithoeken van de stad te vinden. Wie wandelt door de moderne jachthaven, kijkt ongetwijfeld zijn ogen uit. Menig toerist zwijmelt weg bij de talloze jachten die hier liggen. Na een wandeling is het tijd om onder het genot van een drankje de haven van een afstand te bewonderen. Terrassen en restaurants zijn hier namelijk in overvloed. Minstens net zo leuk is het om zonnestralen mee te pakken op de nabijgelegen stranden of een van de aangeboden watersporten te proberen.

3. Marseille

Marseille behoort niet alleen tot de grootste steden van Frankrijk, de haven is ook van ongekende omvang! Ondanks dat heeft de haven een rustgevende en prettige uitstraling die je als toerist maar al te graag wilt ervaren. Bovendien vormt deze aanlegplaats het middelpunt van de stad en daarom is de haven niet te missen als je in Marseille bent. Aan beide kanten van de ingang van de Vieux-Port staan de imponerende forten Saint-Jean en Saint-Nicolas te prijken. Een schitterend gezicht! Wandel je ‘s avonds door de oude haven van Marseille, dan trekt een verlichte Notre Dame in de verte je aandacht. Pittoresker ga je het niet krijgen.

4. Fréjus

Dol op boten? Neem een kijkje in Fréjus. Dit plaatsje heeft een rijke geschiedenis, aangezien het de eerste Romeinse militaire haven aan de Middellandse Zee was. De jachthaven van Fréjus is klein maar fijn, en dat maakt dat deze charmante haven een bezoek waard is. Proef de sfeer vanaf een terras terwijl je naar lieflijke boten in de verte tuurt. Wie zelf het water op wil, doet er goed aan om een motor- of zeilboot te huren. Bovendien sta je vanuit hier binnen mum van tijd in Saint-Tropez. Cultuur snuiven? Bezoek dan de markt in de haven van Fréjus. Je wilt hier nooit meer weg!

5. Port Grimaud

Port Grimaud wordt ook wel het tweede Venetië genoemd en dat is niet voor niks! Deze waterrijke stad is verbonden met allerlei kanalen en bruggetjes, waardoor je hier als toerist volledig aan je trekken komt. Ook de haven is een plek waar je de hele dag zou kunnen genieten van prachtige schepen. Reken maar dat deze plek een echte eyecatcher is! De kleurrijke huisjes steken in Port Grimaud vrolijk af tegen het azuurblauwe water en de galerijen met diverse restaurants nodigen uit om plaats te nemen. Geen wonder dat dit prachtige plaatjes oplevert.

Ook verblijven aan de Franse Rivièra en een van de pittoreske havens aan de Côte d'Azur bezoeken? Boek dan snel jouw verblijf bij TotaVilla.

Foto van DEZALB via Pixabay