5 x doen aan de Côte d’Azur

De opdracht: vijf activiteiten beschrijven die je zeker moet doen tijdens je verblijf aan de Côte d’Azur. Vijf? Er zijn wel 500 dingen die je hier kan (en moet) doen! Mais bon, na veel nadenken ben ik dan toch tot mijn persoonlijke top 5 gekomen. Ontdek in dit blog welke to do’s tot mijn favorieten behoren!

 

5 Jetski huren in Les Issambres

Les Issambres is in één woord: wauw! Straks meer daarover. Je kunt hier ook nog eens iets super leuks doen: een jetski huren! De azuurblauwe zee en de prachtige stranden zijn tenslotte wel een van de belangrijkste redenen waarom mensen vakantie vieren in deze regio. Hoe kun je hier nou beter van genieten dan tijdens een tour op een jetski? In de haven van Les Issambres kun je er bij Seakart Jet Adventure Les Issambres één huren. Onder begeleiding van een professionele instructeur kan het hele gezin dit geweldige avontuur beleven.

 

Nog even over Les Issambres zelf: hier wil je gewoon heen! Dit badplaatsje ligt tussen de drukbezochte plaatsen Saint-Tropez en Fréjus. Naast neerstrijken op de acht kilometer lange stranden kun je hier ook verscheidene markten bezoeken. Maar dat is nog niet alles want er vinden hier het hele jaar door leuke evenementen plaats, zoals vuurwerkshows en watersport wedstrijden. Vanuit Issambres kun je met de boot naar Saint-Tropez. Dit brengt ons naar de volgende activiteit…

 

4 Een boottocht maken in Hyères en Toulon

Een zonvakantie is niet compleet zonder een ontspannen boottocht. Het is dé manier om te genieten van de kristalheldere zee en de prachtige kustlijn. Dit levert gegarandeerd mooie foto’s op! Je kunt bijvoorbeeld vanuit Hyères naar de Gouden Eilanden varen of een lange boottocht maken langs de militaire haven van Toulon. Bij Les Bateliers de la Côte d’Azur kun je kiezen voor de Rade de Toulon tocht. Deze tocht duurt een uur en laat zien waarom Toulon één van de belangrijkste marinehavens van Europa is. Grote forten, de grote dam en de marinebasis, en dat allemaal tegen een prachtig bergachtig en groen landschap.

 

3 Naar het strand bien sûr!

De grootste trekpleister van de Côte d’Azur (naast de mondaine plaatsen), is natuurlijk het strand! De keuze is hier gelukkig reuze. Lees het blog over de vijf mooiste stranden aan de Côte d’Azur voor inspiratie!

 

2 Wandelen in de Gorges du Verdon

Met maar liefst 1000 kilometer aan wandelpaden, is dit een ideaal gebied voor een mooie wandeling. Dat het hier ongekend mooi is, staat (bijna letterlijk) als een paal boven water. Door de grijze ruige rotsen met hier en daar groene begroeiing, lijkt het water dat hier doorheen stroomt nog blauwer en helderder! Sentier de l’Imbut is een vrij bekende wandelroute. Tijdens deze wandeling word je getrakteerd op prachtige uitzichten over het ruige berglandschap en het meer van Sainte Croix. Een voordeel van deze route: je begint bovenaan de kloof!

 

1 Rondslenteren in Le Vieux Nice met zijn vele terrassen

Nice staat dankzij de beroemde winkelstraat Avenue Jean Médecin en indrukwekkende Promenade des Anglais (ook wel la Prom genoemd) bekend als ideale shopstad. Het heeft toch een beetje dat luxe imago, wat eigenlijk de hele Côte d’Azur wel heeft. Dit betekent niet dat de Côte d’Azur en dus Nice, alleen geschikt zijn voor de rijken der aarde, maar het heeft logischerwijs wel een grote aantrekkingskracht op deze bevolkingslaag. Nice biedt naast luxe nog zoveel meer! Je moet echt naar Le Vieux Nice gaan: ‘’Het oude Nice’’. Hier kun je heerlijk rondslenteren en genieten van de vele winkeltjes, gekleurde gevels en de geuren afkomstig uit één van de vele restaurants. ‘s Avonds strijk je neer op één van de terrasjes op le Cours Saleya.