3x wijn proeven bij de mooiste wijnhuizen in de Var

De wijngaarden van de Var staan ook wel bekend als de voorouders van alle Franse wijnstokken. Vooral de wereldberoemde rosé is in de Var goed vertegenwoordigd, met smaakvolle druivenrassen zoals de Cinsault. Daarentegen vind je hier ook traditionele rassen, bijvoorbeeld de Syrah en de Cabernet Sauvignon. Ook van plan om je te verdiepen in de achtergronden van de wijn in de Var, om vervolgens het een en ander te proeven? Dan kun je terecht in de verschillende wijnhuizen. In dit artikel zetten wij de drie mooiste wijnhuizen in de Var op een rij. Lees je mee?

Domaine des Beaucas

In het prachtige Sainte-Maxime vind je wijnhuis Domaine des Beaucas. Dit familiedomein ligt aan de voet van het Massif des Maures en ligt op 250 meter hoogte. Extra leuk is dat je vanaf hier adembenemend uitzicht op de Golf van Saint-Tropez hebt. Alle productie van rode wijn, witte wijn en rosé valt onder de erkende wijnsoort Côtes de Provence. Bij Domaine des Beaucas kun je iedere dag zien hoe wijn gemaakt wordt en die vervolgens proeven, want ze zijn het hele jaar geopend.

Marquets

Bij wijnhuis Marquets word je met veel plezier ontvangen en meegenomen door de zaak. De passie spat er van af! In de winkel van Marquets die het hele jaar geopend is, vind je genoeg goede wijnen uit Le Plan de la Tour. Laat je smaakpapillen genieten van de heerlijkheid in je mond. Behalve bij Marquets vind je hun beste wijnen in beroemde restaurants van de Côte d’Azur en de Provence. Een leuk feitje is dat TotaVilla daar hun relatiegeschenken haalt. Zo krijgen alle huurders een flesje rosé. Genieten maar.

Château des Marres

Het hechte familiebedrijf Château des Marres is gelegen in Saint-Tropez. Met veel enthousiasme word je rondgeleid door het wijnhuis, waar je het beste van het beste proeft. De echte wijnliefhebbers kunnen zelfs overnachten bij Château des Marres. Tijdens de tour duik je in de geschiedenis van de wijn, breng je een bezoek aan de wijnkelder en sluit je af met een proeverij. Met wat Franse hapjes tussendoor is de ervaring compleet. Laat je verrassen door al het lekkers bij Château des Marres.

Foto via Pieonane van Pixabay